Mărturii ŞOCANTE ies la iveală în cazul lui Andrei, elevul Seminarului Teologic din Dorohoi care s-a spânzurat: „L-au stresat, l-au nenorocit, l-au omorât!“

Noi detalii de-a dreptul halucinante ies la iveală în cazul elevului de la Seminarul Teologic din Dorohoi, care şi-a pus capăt zilelor în dimineaţa de 6 ianuarie 2015, când s-a spânzurat într-o anexă a casei părinteşti, după ce acuzase luni întregi dureri cumplite de cap. De această dată, în prim-plan este chiar instituţia de învăţământ, Seminarul Teologic „Sfântul Ioan Iacob“ din Dorohoi, de unde ies la suprafaţă amănunte care nu ar trebui să aibă, în general, legătură cu nicio şcoală.


Într-o convorbire telefonică ajunsă în redacția Vocea Dorohoiului, o mamă cu sufletul sfâşiat fiindcă şi-a pierdut fiul vrea să îi fie făcută dreptate şi cere unui fost coleg de-al copilului său detalii despre ce „reguli“ se mai aplică, acum, în instituţia de învăţământ dorohoiană. Este vorba despre Mihaela Hriţuleac, mama lui Andrei, băiatul care şi-a pus la începutul acestui an ştreangul în jurul gâtului, fiindcă nu mai suporta durerile de cap cumplite, pe care le tot avea.

Însă, din câte se pare, acesta nu ar fi fost singurul motiv pentru care Andrei Hriţuleac ar fi decis să îşi încheie socotelile cu viaţa într-un mod atât de drastic. 

„Taxa aia de şcolarizare, pe care i-o cerea şi lui Andrei, ai plătit-o şi tu, cei 50 de lei pe lună?“

La începutul discuţiei telefonice, fostul coleg al lui Andrei o întreabă pe mama acestuia în ce stare se află, iar femeia, cu o voce tulburată, îi explică că este într-o stare nu tocmai fericită şi că „e greu“. Băiatul, la rândul său, începe să îi povestească despre cum aproape nimic nu s-a schimbat, întreaga discuţie avându-l în centrul atenţiei pe Constantin Muha, cel care este şi directorul Seminarului Teologic „Sfântul Ioan Iacob“ din Dorohoi, alături de aşa-zisele „taxe“ percepute pentru şederea în camin, de aproximativ 3.000 de lei pe an. Elevii nu ar fi fost scutiţi nici de plata unei sume lunare, iar Mihaela Hriţuleac l-a întrebat pe fostul coleg al fiului său dacă e adevărată povestea cu „Taxa aia de şcolarizare, pe care i-o cerea şi lui Andrei, ai plătit-o şi tu, cei 50 de lei pe lună?“.

„Taxa aia trebuia să o plătim toţi, că adică am fi consumat lumină şi gaz în timpul orelor de curs, dar toate astea veneau, de fapt, de la Primărie, trebuiau să fie asigurate de şcoală, nu trebuia noi să plătim. Nu era normal. Era doar un mod de a face bani. Ei încercau din orice să mai câştige câte ceva, dar cred că e ceva normal pentru Seminarul din Dorohoi“, mărturiseşte băiatul. 

La fel, Mihaelei Hriţuleac îi vine greu să creadă şi o altă poveste în care fiul său ar fi fost „actorul principal“, fiind acuzat că ar fi adus ţigări la şcoală. Însă pe aceasta fostul coleg o cunoaşte bine, nefiind pentru prima dată când profesorii s-ar folosi de ea ca un pretext: 

„Păi, aveau nevoie de un motiv, aşa că au spus că de la Andrei ar fi mirosit a ţigară. Trebuiau să mai facă nişte bani şi nu ştiau de unde. Pe mine, de exemplu, m-au acceptat în Seminar fiindcă trebuiau să îşi completeze clasa. Trebuiau să aibă 18 sau 19 elevi, altfel nu s-ar fi făcut clasa“, mai adaugă prietenul lui Andrei.

„Trebuia să moară Andrei, asta trebuia să se întâmple“

Fostul coleg de seminar mai aduce în discuţie şi faptul că în urmă cu doi ani l-a sfătuit pe Andrei să „nu îi bage în seamă pe profesori şi să îşi vadă de treaba lui“, fiindcă altfel nu ar fi ajuns la niciun consens cu aceştia deoarece ar încerca să facă din orice un pretext pentru a-i sancţiona pe elevi, iar în unitatea şcolară „legea fricii“ ar fi la ordinea zilei. Cu un oftat puternic, mama lui Andrei parcă admite că ar fi bănuit toate acestea, iar concluzia sa pentru care profesorii din Seminarul Teologic dorohoian „s-ar mai fi potolit“, în ultima vreme, este una simplă: „Trebuia să moară Andrei, asta trebuia să se întâmple“.

Din convorbirea telefonică mai reiese şi faptul că un singur profesor, pe care l-a avut Andrei, ar fi venit să îi citească acestuia o rugăciune, când părinţii se pregăteau să îl conducă pe ultimul drum, „a venit cu noaptea în cap de frică să nu se afle“, mărturiseşte Mihaela Hriţuleac. 

De asemenea, din seria evenimentelor şocante şi nu tocmai „ortodoxe“, care s-ar fi petrecut în Seminarul Teologic din Dorohoi, ar fi fost şi un furt de computere, mai precis câteva laptopuri, aduse de la Iaşi, pe care câţiva băieţi, alături de „băiatul unui preot de peste Prut“ ar fi încercat să le ascundă... tot în incinta seminarului. Din câte se pare, aceştia ar fi fost, în primă fază, exmatriculaţi, după care, conducerea unităţii de învăţământ i-ar fi primit înapoi, „la fel cum s-a întâmplat şi în cazul câtorva elevi acuzaţi că au preacurvit în seminar, când au adus nişte fete“. Însă nici în cazul acestora nu s-au luat măsuri mai „drastice“, pentru că ar fi rămas sălile de clasă goale, iar profesorii nu şi-ar mai fi putut desfăşura activitatea. 

Copiii puşi „la respect“ de cei mari

În ceea ce-i priveşte pe elevii Seminarului din Dorohoi, nici aceştia nu ar fi „scutiţi“ de răutăţi, de cele venite chiar din partea colegilor mai mari, care abuzau, de cele mai multe ori de puterea de a fi fost cu un an sau doi mai mari ca cei intraţi în anul I (n.r.: clasa a- IX-a) pe care îi supuneau unor momente grele. De la „masajul“ pe care ar trebui să îl facă celor mai mari şi până la munca în bucătărie în locul acestora, bobocii ar fi avut de executat toate „ordinele“ primite, fiindcă altfel ar fi fost batjocoriţi ori ar fi picat între pumnii seminariştilor cu un an sau doi mai mari.

Nici Andrei Hriţuleac nu ar fi fost scăpat din ochii băieţilor mai mari, iar observaţia ei este că „îi venea rândul la cantină cam des“. Mihaela Hriţuleac, mama acestuia, mărturiseşte că de frică, fiul său „nu spunea nimic acasă“, iar tot ce a aflat a fost la priveghiul copilului său, atunci când „foşti elevi ai seminarului veneau şi îmi spuneau «cât de bine au dus-o».“

Andrei s-ar fi nenorocit la şcoală

Întreaga familie Hriţuleac este de părere că Andrei nu ar fi avut, la şcoală, un mediu întocmai favorabil, băiatul de 17 ani fiind mai tot timpul supus stresului, dar şi abuzat din punct de vedere psihologic, atât de către profesori, cât şi de colegii mai mari, până când a cedat şi a văzut în sinucidere singurul mod prin care putea evada.

Mai mult decât atât, se afirmă că toate episoadele care au implicat durerile pe cap cumplite pe care le-ar fi avut copilul lor ar fi avut un fond psihologic şi ar fi avut ca principal factor declanşator stresul, iar asta reise şi din faptul că de fiecare dată băiatul a fost supus unor controale medicale amănuţite, medicii spunând că Andrei este perfect sănătos.

Totodată, părinţii au asociat durerile de cap neobişnuite cu evenimentele petrecute la şcoală, adăugând cu sufletul sfâşiat că profesorii au fost cei care „L-au stresat, l-au nenorocit, l-au omorât!“.

 

3:36 pm , 22 Februarie, 2015

46 Comentarii la “Mărturii ŞOCANTE ies la iveală în cazul lui Andrei, elevul Seminarului Teologic din Dorohoi care s-a spânzurat: „L-au stresat, l-au nenorocit, l-au omorât!“

 1. Eu spune:

  Cam asta făcea Hrițuleac Andrei: (din mesajele lui de pe facebook) Hrițuleac Andrei Hai că mai am vreo 5 fumuri din joint..mă duc să fumez și revin.. Mai stai online..da? :o3 • 3/4, 11:20pm

 2. Tiberiu spune:

  Terminati cu balacareala ca a inceput Postul Mare! Fiecare sa-si vada de pacatele lui. Cred ca sunt si lucruri serioase de facut, decat sa facem compuneri patetice....

 3. Miron spune:

  Interesanta ancheta asta pe telefonul mamei si asa sfasiata de durere. Nu faceti decat sa intoarceti cutitul in rana. Mazgalitorul acestui articol, devine povestitorul... De parca ar fi fost de fata cand vorbeau cele douapersoane......Gogorite siropoase si zero deontologie. Chiar nu ducem lipsa de presa de scandal.

 4. Ivan spune:

  E scris in stilul Cenaclului "Editor" de unde e si fotografia din dreapta. Niste laturi editoriale cam ciudate!!!:):)

 5. Fost elev al seminarului spune:

  Să zicem că Andrei fuma sau nu fuma. E mort acum. Nu mai contează. Dar hai să vedem care fumează acum în seminar. Ce zici de dascălii lui Muha , unul din ei fiind Zgimbău Giovani. Este doar un exemplu. El însă poate fuma oricând și oriunde că nu e nici o problemă. Poate fuma și în biroul lui Muha că e dascălul lui . Lăsați-l pe Andrei să își doarmă somnul de veci și vedeți-vă voi de carte că vă bate bac-ul la ușă că așa se cade pe capete la bac la seminar. Cunosc și eu multe întâmplări din seminar care încă nu s-au zis așa că nu puneți gaz pe foc. ;)Ivan , tu nu vezi cine a scris articolul ? Scrie mare , Mădălina MORARU.

 6. Fost elev al seminarului spune:

  Următorul dascăl ar fi Antonio Iancu , care este angajat la un club de noapte si dimineata presupun ca merge la biserica ( tot laMuha) Poate fumează si el alte chestii in afara de țigări , dar toti sunt cu gura pe săracul Andrei care nu mai este printre noi !!! Dumnezeu sa-l ierte !!

 7. Fost elev al seminarului spune:

  Si mai sunt dascăli , Iancu Antonio este angajat la un club de noapte si a doua zi presupun ca participa la slujba ( tot la Muha ) si in cluburi se frecventează si alte ierburi in afrara de tigari , si as putea continua cu multi cântăreții din seminar pe care am avut onoarea sa ii cunosc Pr din dealul mare a avut un elev care a abuzat de fete si etc .Andrei e mort acum sa il lăsam sa se odihneasca in pace , Dumnezeu sa-l ierte ! :)

 8. cititor spune:

  ei cam toti de pe la cenaclul ala a sustinut fatuca asta ,se lauda pe la scoala ca e chioar reporter pe la Dorohoi news si uite cum si-a luat fatuca rolul in serios,face articole probabil nu va fi ultimul

 9. Alexandra spune:

  Se stie ca acolo la seminar legea nu exista. Fiecare face ce vrea, ore nu se fac, atunci cand profesorii vin la putinele ore stau cu laptopul in fata si isi vad de treaba lor punandu-i pe elevi sa copieze din carte lectia , una din ele fiind doamna prof . Butescu . Acolo la seminar nu se face carte. Acolo se canta , se danseaza si se ling profesorii iar cei care ling o duc foarte bine. Andrei, pacat , mare pacat. Asa este, ei te-au bagat in pamant prin comportomantul lor fata de tine. Ei suporta doar pe cei care vor ei. Cum a spus si in comentariu de mai sus , un fost elev de seminar , sunt mule care nu s-au zis inca despre aceasta scoala.Andrei s-a implicat in multe activitati si ei nu au apreciat asta.Oricine , orice ar spune rau despre Andrei greseste. A fost un prieten minunat si un elev foarte bun.Odihneste-te in pace Andrei! Ți s-a facut dreptate in o oarecare masura. Pacat de cei pe care i-ai iubit și i-ai lasat in urma ta ,care acum sufera.Ai grija de acolo de sus de cei care te iubesc si acum , de putinii tai prieteni si de suriaora ta care inca te asteapta.. :( :( Te iubesc si nu te voi uita niciodata dragul si bunul meu prieten.

 10. eu spune:

  "Fost elev al seminarului" ce demnitate ai tu? Cum te respecti? Presupun ca de bunavoie ai mers la acel seminar,in care,bineinteles ca poate mai sunt si prsoane care nu au ce cauta acolo,dar ei nu au devenit asa in acea scoala,ce vina are acea scoala teolohica si preotul director care ii primeste pe toti derbedeii speran ca o sa le schimbe viata?ce vina are preotul Muha ca prrsoanele de genul asa nu colaboreaza cu el?...cunosc persoane din acea scoala care su stiut cum sa se comporte si cum sa traiasca,dar voi nu mai vedeti partile bune din acea scoala...nu cred ca x sau y a invatat la seminar sa fumeze,sa bea sau sa-si bata joc de elvii mai mici...asta se datoreaza educatiei care au primit-o acasa....iar in ceea ce-l priveste pe tanarul sinucis,nu mai ziceti Dumnezeu sa-l ierte sau sa se odihneasca in pace...nici nu va inchipuiti unde a ajuns!!!!

 11. myky swet spune:

  Mai lasati comentariile rautacioase...Mihaela,tu stii f bine ce scria fiitu in mesajele de adio,dfaca vrei de pot publica ca sunt arhivate undeva ...ai noroc ca parintele Muha accepta sa fie lovit...dar eu daca asi fi fost in locul lui nu acceptam...totul se poate verifica pri desfasuratorul de la oringi...la telefonul tau si a lui Andrei....de asemenea se pot verifica si de pe ce calc vin mesajele...Aveti noroc ca pr.Muha nu se coboara la nivelul vostru de cultura.Rusine....sa va spuna multe persoane ce facea Andrei...A spus in mesaje sa nu il plingeti sa dansati si sa puneti muzica???/vrei sa dau mai multe detalii....Vai de voi si de sufletul lui ...nu scoala l-a ucis...nici stresul....Intreaba pe cumnatul tau IN rezerva Tovarasul Neauna citi oameni erau stresati de el ....stresati pina la singe si nu si-au luat viata ...intreaba de un fost sergent Racu care a fost dat afara din serviciu din cauza lui si nu si-a luat viata....!!ASA L-ATI EDUCAT ...FUMA COT LA COT CU MASA CARE ESTE STIE EA CUM ...SI PE TATASU L-A ADUS IN PRAGUL DISPERARII EA ...M I H A E L A

 12. Geniu spune:

  Vaaaai, săracul de Andreeeeeei... Ce milă mi-e de el (sau ce-a mai rămas din el, mă rog), Doamne. Sărăcuțul, nu i-o fi frig în mormânt? Să-i dăm o plapumă! Sau cred c-ar fi de ajuns să-i dăm un „50” sau „o dublă”. Așa își mai aduce aminte de noi și de ceea ce a făcut aici. Dacă tot l-ați iubit, duceți-i o țigară și-o vagaboantă, să se simtă iarăși bine. Sunteți patetici, a fost alegerea lui să se sinucidă, trebuie respectată. Oricum era urăt și cânta prost. Vă rog, morții cu morții, vii cu datoriile lor. Cât despre elevii din școala unde învăța: fiecare vine cu educația de acasă, nu este vina profesorului că elevul suferă de unele vicii, ci a părinților. Vă asigur că profesorii de aici sunt un exemplu pozitiv, bun de urmat, iar școala promovează activitățile intra și extra-școlare educative, fără a altera orele de curs. Sper să înceteze circul acesta și să ne concentrăm asupra lucrurilor mai importante decât moartea unui așazis „seminarist”, lucruri precum plantarea florilor sau citirea unei cărți :) Numai bine pentru mine!

 13. hagi_andrei95@yahoo.com spune:

  Sunt elev la Seminarul teologic ...asta nu inseamna ca toti care sunt la seminar au obligatia sa devina preoti...e un liceu ca oricare altul,ce daca fumezi o tigara ,poate cel care fumeaza nu e la profilul pastoral...sau poate daca ati vazut stind la geam si fumind :)))aia sunt muncitori cazati in internat:))hi hi hi..mie imi place la aceasta scoalapr.director e super bun,si din aceasta cauza unii i se urca in cap....profii sunt ok...imbinam utilul cu placutul chiar mi se pare ca e o scoala occidentala,se pune pret doar pt.subiect nu stai si tocesti ce nu trebuie...dragi cititori lasati copii sa vina la aceasta scoala nu s-a sinucis nimeni din cauza scolii,chiar nui suntem stresati deloc..Andrei era un dement care sigur ca avea dureri de cap din cauza ierburilor...el singur a zis ca l-a dat parintii la seminar poate poate so cuminti,dar el juca la pacanele si avea o pasiune pt iarba USCATA:))

 14. tu spune:

  Privesc, citesc si ma inspaimant...oare voi chiar nu puteti dormi noaptea de grija Seminarului? rezolvam imediat, va cumpar eu niste somnifere, e bine asa? eu as zice ca-i o solutie convenabila pt. toti, insa mai este o problema, si anume ca pentru prostie inca nu a aparut tratament, asadar dragii mei voi suferiti de o boala incurabila: PROSTIE! Aveti mare grija, s-ar putea sa apara manifestari neplacute si la un moment dat sa va doara. Daca tot ati inceput cu romanele eu as zice sa caracterizam putin personajele, deci sa incepem: Andrei-protagonist post-mortem, ce putem spune mai mult? voia el ca mereu sa fie in centrul atentiei, poftim...a primit ce si-a dorit, probabil acum striga ,, sunt celebru, scoate-ma de-aici!"; Pr. director Constantin Muha- intruchiparea rabdarii si a intelegirii, omul potrivit la timpul potrivit, blandetea in carne si oase...nu va da apa la moara, nu va baga in seama, iar asta va macina, asta va ia somnul de frumusete si pofta de mancare ;).Defecte? Da, are...este mult prea bun, acesta este ,, defectul" parintelui, ar trebui sa va obisnuiti, oricat ati arunca in dumnealui cu insulte, jigniri si mizerii de-ale voastre, va gasi mereu puterea sa va zambeasca, iar asta o sa doara, o sa va doara mai rau decat toate bataile pe care cu siguranta le-ati primit de-a lungul anilor, partea mai urata e ca ati fost batuti doar in cap, iar efectul este devastator, vi se potriveste de minune zicala ,,vai de capul vostru!" Sa revenim totusi la grijile care nu prea va lasa in pace...recomand celor ce sunt in necunostinta de cauza sa isi ursuletul si la nani...uite, va ofer o scurta informatie poate va ajuta: in primul rand, Giovani nu este dascalul parintelui director, in al doilea ,, nu-i treaba magarului de unde beau oile apa" zice mereu un coleg de-al meu ;), cat despre dna. Butescu, draga Alexandra, eu cred ca tu nu ai laptop iar invidia te cam roade, dar stai linistita, dna. profesoara este foarte intelegatoare si daca o rogi frumos te va lasa si pe tine sa te joci putin, dar asta abia dupa ce termina dumneaei de predat si de cautat ultimele variante pt. bac de pe edu.ro, motiv pt. care isi aduce laptopul la ore si referitor la copiatul din carte, probabil a observat ca nu te poti tine dupa dictare si a gandit ca singura solutie ar fi sa vezi textul ca apoi sa il scrii, asadar MULT SUCCES!

 15. Raspuns pt tu spune:

  Lumea se asteapta de la o scoala teologica, cel putin la decenta - de aici si grijile. Primii care atrag dezaprobarea publicului sunteti voi elevii gen cea care s-a semnat "tu". Va explicati mediocritatea prin apel la o falsa invidie ... cine este impotriva manifestarilor voastre imediat primeste eticheta de "invidios". Invidiosi... pe cine,ca realizarile nu se prea vad , nu au un ecou care sa impresioneze societatea... ? Nu vedeti ca prin interventiile voastre, elevi de clasa a 12-a, de la care se asteapta un minim de logica , nu faceti decat sa intariti acuzatiile celorlalti ? Butescu daca s-ar respecta ar veni la ore cu materialele pregatite ... pur si simplu este obligatie de serviciu sa aiba scris dinainte planul de lectie(are maxim 18 ore in catedra, un om munceste 40 ore pe saptamana deci si acasa trebuie sa isi pregateasca orele),dar tine cineva cont de vreo regula? Uite asa ii dati de gol peste tot, inclusiv elevi din clasa ei o vorbesc de rau pe la toate colturile,fiecare sufera ca nu au avut parte de un antrenament normal patru ani de zile cat sa fie linistiti la bac. Voi sunteti cei care strigati pe facebook ca nu va da teme. Transmiteti pe toate canalele ca nu vi se da esenta si ca nu sunteti pusi sa invatati ce este relevant,ca la facultate sunteti mult in urma celor care au deja antrenamentul facut. In fiecare luna pregatiti spectacole ce necesita timp si devine pt orice muritor evident ca acest timp este luat din orele in care profesorii au obligatia sa va pregateasca conform programelor scolare. Oamenii sar pentru ca le este evident ca nu se respecta legea si sunt satui sa mai vada asta si in invatamant. Iar o sa vedem absolventi cu 10 pe toata linia care abia obtin 5 la bac(ca la olimpiade s-a vazut 5-ul) ? Chiar daca ar fi oprita presa, elevii sau absolventii din inocenta sau frustrare vor vorbi continuu in toate mediile in care isi duc existenta. Da, parintele Muha este prea moale pt cata incompetenta exista in jurul sau, un manager ar trebui sa fie mai dur,sa ierte mai putin. Scoala este scoala(chiar daca e teologica) , nu teatru, nu biserica si rezultatele asteptate se refera la bacalaureat si la competentele necesare absolventului pentru a se descurca ulterior la facultate si in viata. Un papagal recitator de poezii nationaliste sau cantator de stele verzi va putea fi util societatii ... o fi asta dovada de iubire de neam ?Absolventului de seminar daca ii flutura Putin cateva ruble pe la nas, uita toate poeziile ... isi aminteste ca este doar ortodox si nu vrea alianta cu nemtii si preia doar ce ii convine din tot nationalismul nefundamentat pe idei filosofice sanatoase, date istorice ci doar pe cantecele si incepe sa traga in fratii moldoveni. Daca BOR prin deciziile Sinodului se aliniaza la ceea ce cere societate pt ca realizeaza ca altfel isi pune in pericol existenta, un liceu cu profil teologic nu are mila de elevii sai care la sfarsitul celor patru ani vor trebui sa raspunda la cerintele actuale ale societatii ? Nu se pot preda altfel dogmele si ideile ortodoxe decat prin cantece si poezioare ... poate la clasa a doua dar la liceu deja trebuie modelata alta parte a cerebelului. Daca Alexandra nu stie sa scrie dupa dictare, oare profesoara Butescu nu este responsabila ? Ar trebui sa iti mai dozezi rautatea cand dai raspunsuri, ca nu faci decat sa evidentiezi ce ti-ai dori sa minimizezi. In conflictul lui Andrei nu s-a observat nicaieri ca elevii seminaristi ar avea o empatie mai mare pentru ca sacrifica orele pentru dans si voie buna. Profesori , uitati-va mai sus la postarile elevilor vostri vedeti undeva mai multa bunatate sufleteasca decat la elevii de la alte licee care sunt hraniti cu mai multa carte ? Vi se par mai omenosi ?

 16. rasul lumii spune:

  Buteasca tot nu face nimic la ore :))) si banuiesc ca la fel de ingamfata a ramas ...

 17. marcel spune:

  A carei saptamani este ancheta, ca deja e a treia..... Este o vorba: ”cainele moare de drum lung si .... de grija altuia”!!! Chiar nu ati mai gasit alt subiect decat asta cu spanzuratul??? Vi s/a facut de funie, bag seama:):):) Atitudinea autoarei articolului este de departe una cu caracter de vendeta, desi nu prea se justifica agresivitatea impotriva tuturor doar pt a/si justifica propriile himere! Daca asa arata ”prietenia” pt dansa, cred ca trebuie redefinit conceptul de PRIETENIE!!! Si mai e o vorba:”Spune-mi cu cine te insotesti, ca sa-ti spun cine esti!” ” Cine scoate sabia, de sabie va pieri” zice Scriptura, iar romanul zice” Cine seamana vant, culege furtuna!”.

 18. igor spune:

  Alexandra, Roxana si ceilalti derutati, haideti sa va spun ce a oportunitati a avut in scoala numita Seminarul Teologic Dorohoi acestui copil numit Andrei Hrituleac, zis ”Hritzu”: - a facut parte din cenaclul literar - artistic ”Haris” cu care a participat la proiecte nationale prin trupa de teatru si i-au aparut primele poezii in revista scolii, in reviste de latga circulatie din Tara; - a fost inclus in cadrul cluburilor ”Aleph” care i-a publicat in trei reviste distincte ale clubului de literatura alte poezii; - Andrei a fost elev extern, adica i s-a permis desi era elev din clasa a X-a la PAstorala - initial a fost la Filologie- sa faca naveta, adica a stat 6 ore pe zi la scoala cat durau cursurile. In rest era acasa cu familia 16 ore pe zi; / fiindca nu avea prea multe posibilitati financiare, a fost delegat sa poata indeplini caltatea de cantaret bisericesc la mai multe parohii din zona unde a colaborat cu mai multi preoti, avand contact cu sute de oameni, vazand situatii concrete din viata comunitatilor in cadrul carora a activat, vazand ce inseamna bucuria si tristetea, etc...; - la cantina facea des pentru ca avea un interes strict personal care trebuie sa ramana doar al lui, de aceea n-o sa-l mediatizez (il stiu doar prietenii); - Si mai sunt o sumedenie de aspecte pro/Andrei care e bine sa ramana ca o multumire sufleteasca a ceor care l-au ajutat si sustinut in permanenta Poate ati stiut de aceste cateva aspecte, poate nu.... Nu stiu a cui e vina pe care o tot cautati si infierati oameni si institutii fara nici o noima logica, deontologica, de bun augur ori de alt fel. Sfatul meu e ca pe viitor sa judecati in intreg ansamblul un subiect pe care vreti sa-l publicati, dupa care sa faceti referiri generale, ”sine ira et studio” cum zice latinul,adica ”fara manie si partinire”. Parerea mea...

 19. Cadru didactic spune:

  Elevi și profesori ai Seminarului Dorohoian , sunteți de toată mila! Ziceți voi în comentarii : „ Pr. director Constantin Muha- intruchiparea rabdarii si a intelegirii, omul potrivit la timpul potrivit, blandetea in carne si oase...nu va da apa la moara,” , nu o face pentru că are el motivele lui . Despre familia lui Andrei pot afirma că este o familie care și-a crescut cei doi copii cum au putut ei mai bine , insuflându-le dragostea pentru carte , pentru învățătură , pentru poezie și pentru tot ce ține de artă și frumos. Mulți părinți și-ar dori astfel de copii. Nu aveți de ce vă lega decât de faptul că Andrei se droga . Sunteți de-a dreptul mizerabili! Și la urma urmei , fiecare face ce vrea cu viața lui însă voi nu faceți altceva decât să continuați să aveți acea antipatie pe care ați avut-o față de Andrei și în zilele în care acesta trăia. Voi nu ați înțeles nimic. Acest copil s-a ales cu durerile de cap deoarece era un tânăr sensibil , cu bun simț care punea totul la suflet tratându-vă în același timp cu ignoranța pe care voi , cei de la seminar o meritați. Făcea asta doar să nu vă dea satisfacție . Despre cea care a pus comentariu sub numele de myky swet , am încercat să fac o legătură între ea , seminar și de persoanele pe care dânsa le-a amintit în comentariu , adică de cei care din spusele dânsei lucrează sau au lucrat în armată . Toate aceste detalii mă duc cu gândul la doamna Axinte Mihaela , care a lucrat ca bucătar la unitatea militară din Dorohoi iar acum este administrator la Seminarul din Dorohoi.La fel ca toți ceilalți din seminar sunteți o ipocrită . Dacă ați ajuns să vă legați și de alți membri ai familiei Hrițuleac vă zic eu că sunteți o persoană din cel mai jos rang.Ați scris în comentariu că :„A spus in mesaje sa nu il plingeti sa dansati si sa puneti muzica???„ , eu și nu numai eu , nu cred că această familie acum se distrează. Ești de toată rușinea doamnă Axinte . Un alt comentariu pus de așa zisul Geniu , „Oricum era urăt și cânta prost. ” făcând referire la Andrei . Măi frumusețea întruchipată , Romaniuc Eugen , pune tu mâna pe carte că te cunosc foarte bine și știu și eu dar și tu de ce ești în stare. Cânta foarte bine Andrei , avea stilul lui și o făcea chiar minunat și de cum arăta să fim realiști , era un copil minunat atât la suflet cât și la chip . Acum câțiva ani în urmă îmi găsisem post , ca profesor la seminar însă nu am putut profesa acolo deoarece părintele director , Muha Constatin a trebuit să primească pe altcineva pe acel post care , ceea ce nu este o uimire , îi era nu știu ce rudă . Acum nu regret , mi-am dat seama că aș fi făcut greșeala vieții mele dacă era să rămân atunci profesor acolo . În ceea ce privește răzvrătirea familiei contra seminarului , stați și gândiți și amintiți-vă că nu cei din familie au dat primele declarații atunci când s-a întâmplat tragedia cu Andrei. Tot părintele director a fost primul care a făcut declarații presei , declarații care au dus unde au dus. Vă zic eu vouă așa doar ca un sfat : ȘTIȚI CINE VĂ DĂ DREPTATE? Doar acei care au o legătură strânsă cu seminarul , adică vă dați unul altuia dreptate. Stați liniștiți și vedeți-vă de învățat!(cu toate că nu vă mai poate ajuta la nimic acum) ș i oricum , declarațiile răutăcioase nu vor înceta să apară pe seama celui ce a fost Andrei Hrituleac și pe seama apropiaților lui . Baftă în continuare la scris comentarii de prost gust, dar așa vă stă vouă în fire că doar ați demonstrat-o de nenumărate ori.

 20. Prieten nu doar cu numele spune:

  Andrei era extern, nu din cauza situatiei financiare.Era extern asa cum erau mai mulți elevi ai seminarului externi si plus de asta era extern ca locuia si aproape de Dorohoi. Nu a fost cântăret bisericesc in mai multe parohii deoarece avea nu stiu ce situatie acasa. A fost cantaret bisericesc in mai multe parohii pentru ca voia sa invete mai multe despre ceea ce depindea de muzica bisericeasca si asta pana cand si-a gasit un loc al lui unde a stat aproape un an , loc in care a fost trimis de unul din mai marii bisericii deoarece la acea biserica nu era dascal. Si a fost membru la canaclu si i s-a publicat poezii , a jucat in piese de teatru datorita talentului pe care il avea in niciun caz datorita seminarului doar ca toate astea nu au placut unora de acolo.

 21. Neculai spune:

  Mai "prietene nu doar cu numele", tot Andrei te cheama si pe tine, dar nu cu H ci cu P. Si esti dascal si tu, nu pt ca vrei sa te perfectionezi in ale muzicii, ca habar nu ai sa canti si nici trimis de unul dintre mai marii ...... Ci pt ca esti la Seminar, elev in clasa a-XI-a Pastorala si stai in banca alaturi de un alt coleg tot extern. Poate ne spui din ce cauza esti extern? Stai si tu aproape de Dorohoi??? :):):) "Prietene, pentru ce ai venit?"

 22. Un om spune:

  Socante sunt nu " amanuntele" ci ura care zace in spatele acestui articol siva celor care cauta condamnarea nu stiu cui, pentru nu stiu ce pricina. Nici un alt sinucigas din ianuarie incoace -si sunt cativa, din pacate- la nivel de judet, nu a avut parte de atata festin de laturi ca acest copil Andrei. Cei ce l-au iubit si apreciat, dupacum afirma, sa se reculeaga si sa se roage pt el, daca ei considera ca il pot ajuta astfel. Ceilalti datatori cu presupusul sa ia o pauza si sa-si vada fiecare de ale lui, fie ca e cadru didactic, ziarist, elev sau ce-o mai fi. Pagubasul e si cu pacatul, zice o vorba. Nimic nu-l mai aduce pe Andrei inapoi. Asta a fost alegerea lui. Ii apartine si atat! " Nu-i vinovat parinte, tata, mama, bunic saa gagica. Nu-i nimeni vinovat!". Sunt foarte clare cuvintele plecatului din lumea asta, lume care se balacareste dand cu presupusul intr-o parte sau alta. Viata merge inainte pt fiecare. Sa invatam ceva si din asta. Sa pretuim mai mult viata cu tot ce ofera ea, sa-i pretuim mai mult pe cei dragi si sa ne dorim sa fim cat mai mult alaturi de ei. Gesturile extreme nu isi au rostul si nici logica "indreptatite" sau scormonite printre mormane de jigniri si imputari desarte si inutile. Cui folosesc toate astea?

 23. Matilda spune:

  Da stimate cadru didactic, fiecare face ce vrea cu viata lui, cum a facut si respectivul. De aici si pana la arunca cu noroi in toata lumea, pentru a-l dezvinovati sau arunca o vina ireala pe umerii altora, e un pas enorm. De aceea nu gasesc normala reactia grosolana si insistenta a celor care tot toaca la hadarag despre virtutile si pacatele unora sau ale altora, inventand discutii telefonice, telepatice s.a. Fiecare sa- si vada de ale sale, evitand pe viitor asemenea situatii, comunicand ca familie sau scoala cu cei dinlauntru.

 24. „Eu”...ia ghici cine! ;) spune:

  Mă „hagi_andrei95@yahoo.com” , „dement” ești tu ... la cultura și inteligența pe care o ai nici nu mă miră că adori seminarul atât de tare. Tu „Geniu” care ești , mai schimbă-ți pseudonimul dacă tot nu vrei să semnezi cu numele tău real că nu sunt proști toți ca tine , mai sunt și oameni luminați la minte...și ai grijă ce faci cu grăsimea aia că din cauza asta nu te lasă colegii să joci „lapte gros” cu ei în seminar ...și uitam să îți zic , te-am auzit cântând și sinceră să fiu ...eu cânt așa când mă plictisesc. Nu o lua prea în serios cu ceea ce înseamnă muzică...nu te prinde deloc!Doamna „myky swet ” , vă dă de gol felul oribil de a scrie...„â” din „i” se folosea înainte de anii '90..sunteți varză în ceea ce privește limba română dar printre un cartof și o ceapă curățată puteți să aruncați câte o privire și într-un manual de limba și literatura română , ce ziceți ? ;). Ție „Tu” ,nu am ce îți zice deoarece „Răspuns pt tu ” a zis tot ce trebuia zis.„Cadru didactic” , nu trebuie să îi băgați pe toți cei care țin de seminar „în aceeași oală” fiindcă sunt și oameni cu suflet pe acolo. „Igor” , nu suntem săraci lipiți pământului... a fost lăsat să fie extern de către părintele Muha deoarece era un „elev simpatic” (afirmație apărută în presă aparținând părintelui director Muha) ..doar că până la urmă părintele s-a cam rătăcit în declarații. :) . „Hai baftă și cius la toți” ,vorba lui Andrei. ;) V-am pupat! Spor la comentat! :)

 25. Tu , eu , si altii spune:

  Seminaristul dorohoian a ramas acelasi , fara scrupule , mediocru si nesimtit ...

 26. Presupuneri&Realitati spune:

  REALITATEA 1: LEGEA NR. 84/1005 LEGEA INVATAMANTULUI ART. 2 –In Romania invatamanul constituie prioritate nationala. ART. 3 – Idealul educational al scolii romanesti consta in dezvoltarea libera, integrala si armonioasa a individualitatii umane, in formarea personalitatii autonome si creative. PRESUPUNEREA1: Cei care se intereseaza de ce se mai intampla la seminar, sunt prosti si vor muri de grija altuia. Realitatea2: Accesul elevilor la orele de curs este garantat prin lege SI PROFESORII platiti cu sume pe care le-au acceptat la angajare odata cu asumarea responsabilitatilor . PRESUPUNEREA2: Este posibil ca elevii rau famati ce au planuit furtul de computere sa fi facut planul prin mesaje, chiar in timp ce profesorii se ocupau de spectacole in loc de orele pentru care erau platiti conform salariului acceptat la angajare ? Exista posibilitatea ca elevii ce nu apar in poze la fiecare serbare sa fie lasati la voia intamplarii. PRESUPUNEREA3: Cenaclul Haris si Clubul Aleph pot fi corelate cu "reviste de larga circulatie din Tara".(citez Igor) REALITATEA3: Mai multe sunt saptamanile in care elevii nu au mai reusit sa se adune ,decat cele in care au reusit sa se intruneasca pt actele de creatie in scris si dezbaterile specifice. In poze is nenumarat mai multe zile cu cantari si dantzuieli decat cu fortarea neuronilor la Aleph. Elevii confirma ca multitudinea sarbatorilor religioase , apropierea vacantelor si alti stimuli au dizolvat intrunirile Aleph. PRESUPUNEREA4: Butescu sau "diri", va trebui sa explice parintilor de ce fiica directorului a luat nota nesatisfacatoare la simulare in ciuda faptului ca aceasta a fost invoita luna de luna pentru a participa la serbari,baluri si alte activitati "culturale". Cand sa mai ai timp de teme pregatitoare daca si in timpul orelor de curs -timp de 4 ani , muzica repetitiilor te inunda...Pregatirea in particular nu ingrasa porcul . Eleva este doar un copil si chiar crede ca este corect ceea ce face, nu este drept sa fie vazuta ca unica responsabila a micului esec. REALITATEA4: Daca nici suferinta fiicei directorului , nu va conduce la respectarea orarului si la alta optica in ce priveste modalitatile de predare(mai mult studiu si mai putina dezordine) , atunci nu se mai poate astepta nimeni la rezultate folositoare de la seminar. Se condamna la disparitie spre pierderea tuturor dorohoienilor. Sa fim seriosi, seminarul nu este vinovat de moartea lui Andrei, dar seminarul plateste astazi pentru ca s-a departat prea mult de rolul sau in societate . Elevi si cadre didactice suferinde ,lovesc astazi fara mila, pentru greseli ale trecutului. Acum fiecare sa decida validitatea presupunerilor dupa cum ii sugereaza constiinta. Realitatile sunt sau vor fi demonstrabile in timp .

 27. Lorena spune:

  Nu seminarul în sine este vinovat de moartea lui Andrei ci răutatea unor oameni din seminar . Tot nu s-a înțeles de ce s-a dat vina pe seminar. Câțiva „membri” ai seminarului sunt vinovații morali ...și punct!

 28. mămică responsabilă spune:

  Doamna Mariana MUHA, ca de la mama la mama cred ca este necesar sa nu faceți aceeași greșeală precum Mihaela Hrituleac si sa va prezentați la școală pentru a va interesa de situația Ecaterinei la simulare. Mai sus, unei eleve i se părea ca e corect sa aștepte cat cumătra Butescu își căuta materialele, la fel si fata dv crede ca este corect sa facă santa games si altele...își va da seama abia peste câțiva ani ca i s-a luat dreptul la studiu. Si când era la noi , Gianina tot de clevetiri se ocupa,chiar si pe cumătrul MUHA il barfea pana i-a oferit post. Bine ca nu aveți încredere in ce se face la ore si va dați fata la pregătire in particular .

 29. Eu...poate Geniu!!...Poate nu spune:

  Pentru liniștea mămicii responsabile....la clasa cumătrii au fost cele mai mare note la simulare....Frustrările ar fi bine să le spovediți ....se vede clar cât de mult o invidiați pe doamna profesoară!Și apropo....fata domnului director a luat 9 și ceva la simulare....fără pregătire..na, să respirați ușurați!

 30. deontologia mai pe larg spune:

  Acum simularile se corecteaza in scoala , nu trebuie sa ne miram de note nici mari , nici mici chiar daca fata isi dorea 10 , indiferent de cat se pompeaza sau poate nu notele. Frustrarile unde sa si le spovedeasca la paznicul seminarului ... (ca acum asa e deontologia si paznicul sa aiba studii teologice-mai ales la concursuri de ocupare a postului de paznic) ? Ce sa invidieze ? Asta nu a fost in stare sa se titularizeze decat in mediul rural ... fiindca este sustinuta (dracu stie pe ce criterii,ca legatura cu Dumnezeu nu este evidenta)are dreptul 5 ani consecutivi sa fie detasata( ar trebui sa verifice pt ce perioada i s-a dat ordinul de detasare si daca la momentul ala tot 5 ani consecutivi se obisnuia sa se dea,sau cumatra o fi avut statut special)- nu o sa mai poata strica o generatie si se va intoarce acolo unde nu i-a pasat ce imagine lasa in urma. Madalina Moraru ar trebui sa ii multumeasca lui Romaniuc - izvor al Adevarului, pentru ca a pus la dispozitie o serie de materiale ce ar trebui sa apara mai repede in numele adevarului(poze filmari discutii inregistrari) foarte utile pentru ce inseamna filosofii deontologiei.Si nu uitati ca toate discutiile lui Andrei Hrituleac din timpul vietii sunt in posesia familiei cu fiecare dintre voi ipocritilor ! Hai sa punem niste intrebari nevinovate inspirate din aceste materiale ca sa respire si altii usurati: 1) Este deontologic sa te lupti pt ora de religie daca atunci cand ajungi la ora -preot- profesor vorbesti mai mult despre bordurile din Broscauti decat despre ceea ce ai de predat ? 2) Este deontologic -alt preot profesor sa dai teza la dogmatica de 2 ori pana obtin 5 macar cativa musterii... ? 3) Se stie ca de asta vara fata merge la pregatire, dar tot nu prea a stiut cum influenteaza traducerile literatura nationala ... ehh ... sanatoasa sa fie,caci cultura generala necesita mult timp ! (sa intrebam si de media la simulare si pe probe ?) "Multumim Romaniuc pt filme,poze ,inregistrari ,precizarile despre simulare !" Observatie : Moartea bate ciclic la usa seminarului si la fiecare accident de masina ,ori al cumnatului directorului, ori al fratelui profesorului inspector(accidentele au avut loc cat erau elevi la seminar(cu alcool sa fi fost procesul verbal?) ... la fiecare accident se dezlantuie discutiile si de fiecare data acuzatiile is aceleasi prin comentarii ! O fi vreun semn aceasta ciclicitate ? Povestea fumatorului in tunica este cu traditie , nu este Andrei cap de afis. Si recomandari : 1)Fiecarei lucrari de atestat sa-i fie verificata evolutia de catre parintele Muha, nu de alta dar se zvoneste ca preoti indrumatori vand aceste lucrari pe care seminaristii nici macar nu au habar sa le prezinte ! 2) Ignat sa ia exemplu de la Muha si sa isi faca repetitiile dupa orele de curs daca are chef sa munceasca peste program dar sa le ramana timp si adolescentilor pentru cele specifice lor! 3) Fiti atenti dragi profesori la ore, aveti grija ce scrieti si nu mai luati voi in deradere procesul de invatare ca nici elevii nu vor manifesta mai mult interes. Fructificati fiecare minut din ora lasati alergatul dupa sponsorizarile spectacolelor si alte lucruri inutile!4) Daca nu vreti un audit necoruptibil ca sa fiti ocupata, mai bine curatati cartofi in continuare in liniste doamna miky. 5) Va stie tot orasul de ce sunteti in stare nu mai provocati atata la exprimarea durerilor! (daca doriti precizari - le veti primi pe prima pagina a ziarelor nationale daca nu tineti cont de recomandari)

 31. Matilda spune:

  Bre deontologie, esti leit Alexandra de mai sus si desi esti roscata de la X- B iti recomand grabnic un transfer. Pentru linistea ta si a celor care se cred atotsiutori. Daca nu esti in stare sa-ti gestionezi prietenia cu Fatul tau frumos, nu improsca cu noroi pe toata lumea. Lasa lucrurile sa curga firesc, dincolo de ceeace nu poti intelege.

 32. Ludmila spune:

  Bre Matildo =)) , de ce ii recomanzi fetei un grabnic transfer? De ce? Că o încurcă cu popa Muha din cauza că zice adevărul? Tu chiar nu gândești înainte de a pune comentarii? Chiar nu vezi că îngropați seminarul în noroi mai adânc pe zi ce trece prin comentariile voastre ? :))

 33. Radu spune:

  Aici e grava treaba. :) :)Nici nu e de mirare. Seminarul ameninta elevii .Chestia asta se banuia dar acum s-a dat pe fata . Cei de la inspectorat chiar nu au de gând să facă nimic cu acesti elevi precum Matilda ? Sunt de astia cu duiumul in seminar. Of of parinte director! Asa director ..asa elevi. :) :)

 34. Marius spune:

  Ludmila, asta e o fituica de scandal cu cloaca lui si laturile cu care se hranesc cei care scriu astfel de subiecte. Sa stii ca lumea are mai multe lucruri interesante de facut decat crezi tu. Postarile de mai sus sunt un dialog intre 2-3 persoane cel mult care sub diverse nick-name- uri se tot balacaresc intr- o polemica absurda si golita de sens. Subiectul se cam iincheie aici, cu invatamintele de rigoare. Fiecare cu drumul lui. Frustrarile si ura nu-si au locul intre oamenii normali. Ele sunt un șemn al alienarii. Ramai cu pace si sanatate. Adio!

 35. Matilda spune:

  Radule, ai gresit. Nu sunt elev/a ci sunt observator extern. Satul de mahalaua ieftina de pe aici. O cearta intre cateva persoane care isi inchipuie ca-si dau doctoratul in troaca cu laturi. Dacasi asta se numeste presa sau comentariu, inseamna ca suntem departe de civilizatie. Recomand doar ca fiecare sa-si gaseasca linistea, unde crede ca o poate gasi. In nici un caz aici. Si mai cred ca discutiile fatza catre fatza rezolva muuult mai mult decat barfa si ura. In rest, toate bune!

 36. motivație spune:

  Daca ai fi mămică de copil ce nu a luat bac-ul ai înțelege si nevoia ca la seminar sa se facă orele deci sa vorbim despre aceasta nevoie fiindcă scopul este bine conturat- nu sa bârfim ci sa ii determinam sa intre in normalitate. S-au făcut trimiteri la documente nu la impresii: procese verbale, ordine detașare,imagini si voce. Vrei si număr de la tranzacții plata atestat?

 37. dialogul spune:

  Goliți de sens sunteți voi cei care apărați mediocritatea. S-a încercat ani de zile sa se inițieze dialog,dovada fiind ca aceste comentarii apar la fiecare eveniment,dar părinții au fost amăgiți de fiecare data ca lucrurile sunt bune si ca nu se exagerează cu nefăcutul orelor. Matilda tu pt propriile probleme lăuntrice ai da vina pe o eleva roșcată! Butescu iti pune pumnul in gura,nu ai ce vorbi cu ea, in cel mai bun caz se preface ca nu aude. E condusa de vanități si orgolii nu poți iniția dialog cu ea si l-a necăjit mult si pe Andrei. In clasa cumătrii s-au pierdut ore in care aceasta Butescu explica cat de deosebita este ea si cat de nașpa este Ignat, de parca invidia dintre profesori ar fi subiect de bac. Pe de alta parte Ignat râdea cu elevii ei la ore de prostiile pe care le pune Gianina pe facebook(la ignat mai mascat fara atacuri directe dar tot din orgolii). Iti doresc tie Matildo succes la dialog cu astfel de persoane!

 38. matilda spune:

  Multumesc la fel! HAi s-o lasam balta ca asa o tinem in anonimat pana la anul si la multi ani! In fond prostiile astea nu intereseaza pe nimeni!Poate fi si blonda, bruneta, satena, cheala ( O'Connor) :)Uite, se marita Mihaela RAdulescu, a plecat dom' Turcanu de la CJ, Ionica de la Popauti, Lenutzei i-au pus catuse la Gineco, acusica pica Guvernul.... Avem treburi mai importante de facut si citit, nu fleacuri obositoare! Am ajuns la fobie fata de unele persoane de care s-a tot pomenit pe aici. Poate n-or sughitza continuu!! De acuym nu or sa mai aiba motiv! :):):) Ciao!

 39. matilda spune:

  Dar sa stii ca nici la Ghica nu se fac ore si nu mai sare nimeni asa de sus. E in parametri de normalitate acolo. De aia zic Ciao! Ca apar subiecte mai fierbinti!

 40. Radu spune:

  Matildo , Matildo, oricine ai fi tu , nu iti place adevărul care se spune despre ai tăi favoriti. Ciao Matildo! Continua sa ai aceeasi relatie de prietenie cu cei mai ipocriti oameni si cu cea mai nenorocita institutie din Dorohoi , seminarul.

 41. dregerea busuiocului spune:

  Matilda nu ți-a cerut nimeni sa scrii sau sa citești aceste remarci binevoitoare. Da,oricum elevii seminarului cu siguranță nu pot enumera membrii guvernului,problemele lu țurcanu etc,deci pt ei este mai util si interesant acest articol, nu este cazul sa minimizam, pt ca încălcarea unor drepturi tot ilegalitate se numește indiferent ca o comite ponta sau butescu si chiar daca se considera prea ștearsă pt a fi luata in colimator,trebuie si ea sa plătească. Da , la Ghica totul este mai bine si da sunt licee mai jalnice decât seminarul,dar existenta lor nu justifica abuzurile din seminar. Proasta strategie de apărare aruncarea matei moarte in curtea vecinului. Nu stiu care sunt parametrii normalității pt tine,dar pt noi muritorii obișnuiți ,acești parametri sunt stabiliți prin orar clar binecuvântat de mitropolit, protejat de legea românească. Daca nu se vor corecta problemele, nu va mai exista sansa transmiterii de avertismente coercitive ci vor fi înfierate direct autoritățile ca sa nu te mai plictisești tu pe aici așa total dezinteresata.

 42. Matilda spune:

  Infierarea dregerii busuiocului alterat..... Suntei tari! In clantza.:):)

 43. tare in clanta spune:

  Ca sa nu mai fie nimeni acuzat ca e tare in clanta, raspundem printr-un text din sec 16 valabil si in aceasta discutie: - Scurt, stiu eu cum stã lucrul, si nu cad în capcanã! -Ciudatã slãbiciune, zãu, vorba-i de pomanã! Dar, uite: ce-ai mai zice, Tomo necredincios, de-as face, adevãrul sã-l vezi, neîndoios? -Sã-l vãz? -Da. -Basme! -Basme?!... Ce-ai zice, la luminã, cu ochii dumitale, sã-i vezi întreaga vinã? -Gogosi! -Ce om?Rãspunde mãcar. Nu cer sã crezi; de-acum încolo-i vorba sã-ti pun sub ochi dovezi. Sã zicem, cã de-as face sã poti -pitit- fireste, s-auzi, si sã privesti chiar, tot, tot, ce unelteste ; Ei, ce-ai mai zice atuncea de-asa cinstit amic?

 44. Matilda Bucescu ( sa mai descretim fruntile dezinteresatilor spune:

  Perspectiva demna de mila a personajului imaginar Matilda Bucescu : Je puis vous dissiper ces craintes ridicules, Madame, et je sais l'art de lever les scrupules. Le Ciel défend, de vrai, certains contentements; (C'est un scélérat qui parle.) Mais on trouve avec lui des accommodements. Selon divers besoins, il est une science, D'étendre les liens de notre conscience, Et de rectifier le mal de l'action Avec la pureté de notre intention De ces secrets, Madame, on saura vous instruire; Vous n'avez seulement qu'à vous laisser conduire. Contentez mon désir, et n'ayez point d'effroi, Je vous réponds de tout, et prends le mal sur moi. Vous toussez fort, Madame. Enfin votre scrupule est facile à détruire, Vous êtes assurée ici d'un plein secret, Et le mal n'est jamais que dans l'éclat qu'on fait. Le scandale du monde, est ce qui fait l'offense; Et ce n'est pas pécher , que pécher en silence. *ne cerem scuze daca cei de la biling sunt antrenati doar pe engleza si nu reusesc sa surprinda umorul din lb franceza

 45. pro Vocea Dorohoiului spune:

  Spre deosebire de Dorohoi News, Vocea Dorohoiului lasa oamenii sa isi spuna opiniile si la articolele din invatamant. Asta nu isneamna fituica de scandal. Presa dorohoiana in general a scris si despre scandalurile de la Ghica cu profesorul de fizica ce pipaia elevele , a scris si despre doamna Baroi de la Ghica ce a avea un comportament neadecvat in sedintele profesorale . Uite si http://www.voceadorohoiului.ro/stiri/profesoara-somnoroasa-la-botosani-facut-sa-vuiasca-presa-ce/ . Deci Vocea Dorohoiului nu trebuie sa isi inchida gura cand vine vorba de orice institutie . Este foarte bine ca cineva protesteaza pe plan local deoarece prezentarea mizeriilor despre guvern o va face cu precadere presa centrala.

 46. Pentru seminarul Dorohoi spune:

  Degeaba ati fost TARI IN CLANTA! V-ati facut de tot rasul. Asa a aflat lumea de ce anume sunteti in stare. Acolo doar 10% sunt oameni restul sunteti de tot rasul doar se stie.

Adauga un comentariu

Nume (necesar):
Email (nu va fi publicat) (necesar):
Website:
Completati caracterele din imagine in casuta alaturata
Cod de securitate:
loading...
Ancheta săptămânii
Consilierii locali liberali cu averile scoase la vedere: De la apartamente & case din Dorohoi și până în Iași și tinerețe... haine grele
Reportaj
"Ce roșu era cerul": O dorohoiancă cu aproape un secol de viață le face cinste eroilor prin poveștile sale - FOTO
Sondaj
Sunteţi mulţumit de cum arată municipiul Dorohoi?
   
   
   
   
   
Newsletter
Editorial
Dorohoiului capătă voce în urbea interlopului şi-a patronului analfabet
Poza Zilei