Dorohoiului capătă voce în urbea interlopului şi-a patronului analfabet

Dorohoiul este la mâna unei găști de șmecheri care dă impresia unui control total al urbei pentru care titlul de municipiu pare deseori unul mult prea pretențios.


Nu sunt mulți, poate vreo cinci, și tocmai de asta frâiele sunt atât de strâns ținute în mâini.

Grupul de pe Buhai a trecut însă de ceva timp granițele orașului și a început să exporte șefi care tind să acapareze întreg județul. Și în timp ce ei prosperă, dorohoienii o duc tot mai prost. Iar controlul aproape total de care vorbeam a atins și mass-media de aici, care înalță ode demne de „Scânteia”. Unii politicieni au ajuns ziarişti, un fost interlop s-a transformat în tartorul urbei, iar ziarelor le mai lipsesc doar sigla de partid.

Dorohoiul are nevoie de un glas, are nevoie de o voce. Fiindcă cele 25.000 de suflete au dreptul să ştie realitatea din spatele cortinei şi să cunoască adevărul gol-goluţ, nu cel cosmetizat prin redacţiile oficiosului de partid. Iar acest glas nu trebuie să vină tot din grupul de pe Buhai. Tot aşa cum nu trebuie să vină nici de la vreun patron analfabet care are impresia că întorsul banilor la negru cu lopata îl transformă peste noapte într-un erudit care varsă maxime mai ceva ca valurile Buhaiului la inundaţiile din 2010.

La 25 de ani de la revoluţie Dorohoiului are nevoie de altceva. Iar dacă pentru politiceni şi afacerişti „altceva” se rezumă la propriile buzunare, pentru noi înseamnă un ziar independent, care să nu stea nici la mâna unui parlamentar sau primar şi nici la cheremul unui patron cu a sa familie întreagă, care de la nevastă la plozi plus una bucata metresă luptă din greu cu evazionarea limbii române.

Dorohoiul are nevoie de un glas, are nevoie de o voce adevărată, Dorohoiul are nevoie de... Vocea Dorohoiului.

 

12:21 am Luni, 23 Februarie, 2015
Te-ar mai putea interesa si:  Vocea DorohoiuluiGrupul de pe Buhai

Adauga un comentariu

Nume (necesar):
Email (nu va fi publicat) (necesar):
Website:
Completati caracterele din imagine in casuta alaturata
Cod de securitate:
loading...
Ancheta săptămânii
Consilierii locali liberali cu averile scoase la vedere: De la apartamente & case din Dorohoi și până în Iași și tinerețe... haine grele
Reportaj
"Ce roșu era cerul": O dorohoiancă cu aproape un secol de viață le face cinste eroilor prin poveștile sale - FOTO
Sondaj
Sunteţi mulţumit de cum arată municipiul Dorohoi?
   
   
   
   
   
Newsletter
Editorial
Dorohoiului capătă voce în urbea interlopului şi-a patronului analfabet
Poza Zilei