Consilierii locali liberali cu averile scoase la vedere: De la apartamente & case din Dorohoi și până în Iași și tinerețe... haine grele

Dacă într-un episod precedent Vocea Dorohoiului vă prezenta cum stau la capitolul avere aleșii locali din Dorohoi de orientare politică social-democrată, a venit rândul și consilierilor din “tabăra” lui Iohannis, și anume PNL, să le scoatem “averile la vedere”


Cel mai bogat consilier 

Așadar, patru membri ai Consiliului Local Dorohoi, de orientare politică liberală, se “băteau”, în 2013, pentru titlul de cel mai bogat ales local. Deschizător de drumuri în ceea ce privește averile era, în 2013, nimeni altul decât președintele PNL Dorohoi, Constantin Bursuc. Dacă într-adevăr ar fi existat o întrecere în averi, acesta ar fi câștigat detașat, cu cinci terenuri agricole, trei în comuna Brăești și două în Vârfu Câmpului. Totodată, președintele PNL Dorohoi nu stătea rău nici la capitolul imobile, cu cinci spații comerciale tot în Brăești și două apartamente în municipiul Dorohoi.

Ca viceprimar al celui de-al doilea municipiu al județului Botoșani, Constantin Bursuc a câștigat suma de 34.365 de lei, în anul 2013, iar soția acestuia a avut un venit din activități agricole de peste 16.000/an. 

Bogați în… credite

Un alt consilier local PNL-ist, care-n 2013 nu o ducea tocmai rău, este Dan Molociniuc, cu un teren agricol de peste 2.600 mp, pe care-l deținea însă doar pe jumătate, un apartament, dar și o casă, ambele în Dorohoi

De asemenea, activitatea la trei societăți diferite, i-a adus suma totală de 38.000 de lei, iar calitatea de asociat la aceleași trei firme, unde deținea acțiuni sau “părți sociale”, îi asigurau suma de 18.000 de lei. Dan Molociniuc datora unei bănci și suma de 15.000 de lei, sub forma unui credit.

În declarația sa de avere, Ionel Săcălianu scria că în 2013 deținea un teren intravilan în Dorohoi, de 180 mp, dar și două case, una tot în Dorohoi și cealaltă în Iași, ambele însumând peste 150 mp. Pe lângă toate acestea, consilierul Săcălianu se mai poate lăuda și cu o autoutilitară fabricată în 1980, pe care și-a cumpărat-o. 

Rolul de administrator a două firme i-a adus venituri de 12.000 de lei, în anul 2013.

 

Greu la tinerețe

Dintr-o categorie cu totul aparte, abia intrat în “pâinea” liberală, face parte cel de-al doilea viceprimar al municipiului Dorohoi din actuala legislatură, Lucian Topalagă, care în 2013 încă era și președinte al Tineretului Naţional Liberal (TNL). O funcție pe care Biroul Politic al PNL Dorohoi i-a luat-o, în luna februarie a acestui an.

Viceprimarul “Versace”, cum era numit de presa botoșăneană în momentul în care a fost ales în această funcție, nu deținea, în anul mai sus menționat, terenuri, apartamente sau case, și nicio mașină. Totuși, funcția de consilier al CL Dorohoi i-a adus în buzunar 6.651 de lei/ an, și era în 2013 acționar la o societate care i-a adus venituri de 20.000 de lei.

 

12:28 am Marti, 28 Aprilie, 2015

Adauga un comentariu

Nume (necesar):
Email (nu va fi publicat) (necesar):
Website:
Completati caracterele din imagine in casuta alaturata
Cod de securitate:
loading...
Ancheta săptămânii
Consilierii locali liberali cu averile scoase la vedere: De la apartamente & case din Dorohoi și până în Iași și tinerețe... haine grele
Reportaj
"Ce roșu era cerul": O dorohoiancă cu aproape un secol de viață le face cinste eroilor prin poveștile sale - FOTO
Sondaj
Sunteţi mulţumit de cum arată municipiul Dorohoi?
   
   
   
   
   
Newsletter
Editorial
Dorohoiului capătă voce în urbea interlopului şi-a patronului analfabet
Poza Zilei