Aleșii roșii ai Dorohoiului se „bat“ în moșteniri: Unii se laudă cu pământurile, alții cu mașinile, Alex e cu... Mărfarul

Dintre cei 19 aleși locali ai celui de-al doilea municipiu al județului Botoșani, cei mai mulți fac parte din Partidul Social Democrat (PSD), iar când vine vorba despre cât au reușit aceștia să agonisească de-a lungul anilor, reiese faptul că doar unul sau doi sunt mai răsăriți, pe când restul nu se pot lăuda cu cine știe ce „averi“.


Consiliul Local din Dorohoi are 19 consilieri, iar alături de primarul Dorin Alexandrescu, aceștia asigură  bunul mers al orașului, votează hotărâri sau stabilesc ce ar putea fi schimbat sau îmbunătățit în urbe. Dintre aceștia, aproape jumătate au ales ca orientare politică pe cea social-democrată, culoarea roșie reprezentând și o majoritate printre ceilalți aleși locali din Dorohoi.

Atunci când vine vorba despre ce fac în „timpul liber“, însă, consilierii locali din partea PSD nu se „mândresc“ cu cine știe ce avuții, iar asta reiese din declarațiile lor de avere, pe anul 2013, făcute publice pe site-ul oficial al Primăriei municipiului Dorohoi.

Moștenire de 4.000 de metri pătrați, la Suharău

Dacă unii consilieri locali se pot lăuda chiar cu moșteniri primite, alții nu dețin nici măcar un autoturism pe numele lor. Printre aceștia se numără, Petrică Baltariu, primul de pe „lista“ celor mai răsăriți din CL Dorohoi, la capitolul avere. El deținea, în 2013, un teren agricol în localitatea Suharău, de 4.000 de mp, primit drept moștenire, un apartament în Dorohoi, și două autoturisme, un Ford Mondeo și-un Audi A4. De asemenea, ca inspector de specialitate în cadrul Spitalului Municipal din Dorohoi, a câștigat 11.643 de lei/anual, iar scaunul pe care îl ocupă la CL i-a adăugat alți 6.936 lei în buzunar. Fruntaș este și la capitolul datorii în bănci, unde are de înapoiat o sumă de 51.000 lei. 

Pe al doilea loc s-ar înscrie Verginel Butnaru, care în 2013 era vicepreședintele PSD Dorohoi și deținea două apartamente și două garaje în Dorohoi, un spațiu de producție reprezentat de-o moară, în localitatea Fundu-Herții, dar și trei autoturisme, printre care un Volkswagen. Din administrarea unei societăți comerciale a încasat suma de 10.000 lei.

Nu departe de colegii săi din CL Dorohoi, dar și din Partidul Social Democrat, era acum doi ani Ioan Sorin Dănilă, cu un teren intravilan de peste 1.000 mp, un apartament, o casă, și-un autoturism marca Volkswagen, alături de-un spațiu comercial, pe care l-a folosit drept cabinet stomatologic, și care i-a adus, în 2013, venituri de 32.576 lei. Poziția sa în Consiliul Local Dorohoi i-a mai „rotunjit“ veniturile cu încă 6.840 lei.

Consilierul din Sindicatul „Mărfarul“

Un adevărat „mister“ îl reprezintă Alexandru Iulian Lazăr, care nu deținea niciun teren în municipiul Dorohoi, nicio mașină, iar pe numele său avea, în 2013, un singur apartament. Totodată, în afară de cei 6.000 de lei câștigați de la CL Dorohoi, acesta nu declara ce venit a încasat ca inginer în cadrul unei firme, însă specifica faptul că face parte dintr-un sindicat intitulat „Mărfarul“.

Tot din categoria celor mai relativ răsăriți face parte și Sergiu Nacu, consilierul din partea PSD Dorohoi care deși nu deținea niciun teren și niciun imobil, încasa în 2013 din partea firmei „Mindo SA“ și a societății de asigurări „Uniqua“ un venit însumat de peste 43.000 lei, alături de indemnizația primită din partea CL Dorohoi, de 6.651 lei.

Consilierii de la „coadă“

În declarația sa de avere, deși nu precizează ce alte venituri are, în afară de cei 6.600 de lei primiți de la CL Dorohoi, Dorin Birta menționează faptul că deține o locuință, un autoturism Chevrolet, dar și un garaj care valorează peste 3.000 de euro, pe care îl avea dat spre închiriere. Nu departe de acesta, cu venituri mai puțin substanțiale, se regăsește Corneliu Ciurciun, care atât în cadrul SC Conted SRL câștiga în 2013, suma de 10.750 de lei, alături de 750 de lei din partea AJOFM

Pe ultimul loc al câștigurilor se situează Ana Maria Pînzariu, cea care a înlocuit-o la finalul lui 2014 pe Otilia Mariana Puiu în CL Dorohoi, după ce aceasta a fost găsită incompatibilă de către ANI (Agenția Națională de Integritate). Ana Maria Pînzariu este singura care și-a actualizat declarația de avere, iar în 2014 aceasta a realizat ca economist un venit de 17.400 de lei, iar din partea Consiliului Local Dorohoi a primit suma de 190 de lei. Totodată, aceasta nu deține terenuri, având doar un singur apartament și 3 autoturisme, dintre care două marca Dacia Logan și un Renault Megane.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA: Uite dorohoianul care „se scaldă în bani“! Un director, un veterinar, un om de afaceri şi un purtător de cuvânt „se bat în bogăţii“

1:28 am Marti, 10 Martie, 2015
Te-ar mai putea interesa si:  CL DorohoiDeclaratie De AverePSDConsilieri CL DorohoiMosteniri

2 Comentarii la “Aleșii roșii ai Dorohoiului se „bat“ în moșteniri: Unii se laudă cu pământurile, alții cu mașinile, Alex e cu... Mărfarul ”

  1. Mihaela spune:

    Ce de-a averi frate.... Infricosator de-a dreptul. Nu anuntati DNA? Chiar nimicurile astea alcatuiesc un subiect de presa? 4000 lei pe luna vi se pare asa mult??? Dar aia cu 70 .000 lei ce sa mai spunem despre ei???

  2. ghita spune:

    Poate scrieti si despre ceilalti consilieri , de alte orientari politice , asta pt obiectivitate. Ex olariu temelus , nu are trecut nici macar indemnizatia de consilier la venituri in declaratia de avere , nici Pasat-ul de 12000 epuroi, nici alocatie la copii , asta saracul din ce traieste , ca nu lucreaza nicaieri cu carte de munca , doar la negru . Dar e tare la clanta , musca in fiecare sedinta , la comanda .

Adauga un comentariu

Nume (necesar):
Email (nu va fi publicat) (necesar):
Website:
Completati caracterele din imagine in casuta alaturata
Cod de securitate:
loading...
Ancheta săptămânii
Consilierii locali liberali cu averile scoase la vedere: De la apartamente & case din Dorohoi și până în Iași și tinerețe... haine grele
Reportaj
"Ce roșu era cerul": O dorohoiancă cu aproape un secol de viață le face cinste eroilor prin poveștile sale - FOTO
Sondaj
Sunteţi mulţumit de cum arată municipiul Dorohoi?
   
   
   
   
   
Newsletter
Editorial
Dorohoiului capătă voce în urbea interlopului şi-a patronului analfabet
Poza Zilei